top of page

Frank Windemuller Group

"Een fonkelende, prachtige CD, bij vlagen zeer emotioneel."

Frank Jochemsen in Vrije Geluiden 

over METEORITE

De Frank Windemuller Group is een kwartet onder leiding van pianist en componist Frank Windemuller. De groep speelt composities geschreven door Frank, stukken die weliswaar geworteld zijn in de moderne jazz, maar gevoed zijn door een veel breder muzikaal spectrum.

Balanceren tussen improvisatie en compositie, tussen individu en collectief, tussen eenvoud en complexiteit zijn kernelementen in deze muziek, maar bóven alles staat de emotionele boodschap van de muziek, en de noodzaak deze over te brengen naar het publiek.

De Frank Windemuller Group speelde onder andere op het Harmos Plural Festival in Portugal, op de halve finale van de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis in Amsterdam, en bij VPRO's vrije geluiden.

In mei 2014 kwam hun debuut album 'METEORITE' uit, opgenomen in de gerenommeerde Fattoria Musica Studio's in Osnabrück. Deze CD werd gepresenteerd in muziekcentrum Paradox (Tilburg).

Video:

Dark brown lemon pie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Frank Windemuller Group bestaat uit:

Frank Windemuller - Piano & Compositie

David Romanello -  Alt Saxofoon

Tom Nieuwenhuijse - Drums

Joost Verbakel - Contrabas

.... vier bevlogen en getalenteerde musici van de nieuwe generatie, elk met een sterke individuele muzikale persoonlijkheid. Maar bovenal vier muzikanten die de waarde kennen van een sterk en geïnspireerd gezamenlijk geluid, en van muziek met een ziel!

Boekingen:

Frankwindemuller@gmail.com

0 (031) 6 12086380

bottom of page