top of page

Over Frank Windemuller

"Pianist en componist Frank Windemuller is uit een zeldzaam soort hout gesneden. Zijn muziek is intelligent en gloedvol, en rijk aan bijzondere vondsten.

Zijn composities zijn vaak prachtige bouwwerken, soms kleine parels, getuigend van een groot gevoel voor poëzie.

 

Nergens komt de persoon Windemuller opdringerig naar voren, steeds is het de muziek zelf waar het om draait, terwijl het leiderschap van de pianist door alles heen voelbaar blijft."

Jeroen van Vliet

Frank Windemuller (1975) studeerde jazzpiano en compositie aan de conservatoria van Arnhem (ArtEZ) en Tilburg (Fontys Hogeschool voor de Kunsten), waar hij zijn Master of Music behaalde. Hij volgde lessen bij onder andere Jeroen van Vliet, Rembrandt Frerichs, Harmen Fraanje, Bert van den Brink en Rob van den Broeck. Daarnaast volgde hij masterclasses van vele internationaal bekende musici waaronder Dave Liebman, Barry Harris, Tamir Hendelman, Jim Black, Richard Bona, Scott Henderson.

In de afgelopen jaren heeft hij met veel verschillende mensen gespeeld, in uiteenlopende bezettingen, o.a. met Benjamin Herman, Simon Vinkenoog,  Timothy Reynish, Mete Erker, Hans van Oosterhout, Stefan Lievestro. Hij speelde jazzconcerten, theater- en operaproducties, stand-up poetry, kleine en grote zalen, festivals en schouwburgen. Daarnaast heeft hij met en voor verschillende mensen studio- en arrangeerwerk gedaan, onder andere voor CD opnames en filmmuziek.

Hoewel Frank nog steeds actief is in diverse projecten waarop hij als sideman te horen is, alsmede als studio/sessie muzikant, is zijn focus de laatste jaren in belangrijke mate komen te liggen op het schrijven en uitvoeren van eigen werk. Dit resulteerde in mei 2014 in 'METEORITE', de debuut CD van de Frank Windemuller Group, een album vol composities van eigen hand. Deze groep is op dit moment zijn belangrijkste project.

Naast zijn werk als pianist en componist is Frank verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem als docent muziektheorie, en is hij werkzaam als pianodocent. 

bottom of page