top of page

Tarieven en voorwaarden

                               (oktober 2018)

(pianoles, muziektheorie, gehoortraining e.a.)

Tarieven zijn afhankelijk van de leeftijd van de leerling:

Voor leerlingen vanaf 21 jaar moet ik BTW afdragen, deze lessen zijn daarom duurder. Voor leerlingen tot en met 20 jaar is dit niet het geval.

Ik werk met lespakketten (strippenkaarten) van 10 lessen. Deze kunnen een uur duren of 45 minuten. Lessen worden in overleg gepland. 

Een pakket met 10 lessen van 30 minuten kan ook, maar alleen als de les wekelijks wordt gepland op een vaste tijd.

Lessen volgen zonder aan een pakket vast te zitten kan ook, deze zijn duurder.

Ook een incidentele les behoort tot de mogelijkheden.

Een geplande les kan, incidenteel en minimaal 24 uur van tevoren, kosteloos worden afgezegd. Als dit binnen die 24 uur gebeurt dan wordt de les in rekening gebracht.

Tarieven leerlingen tot en met 20 jaar:

Een pakket van tien lessen van een uur kost €350,-

Een pakket van tien lessen van 45 minuten kost € 265,-

Een losse les van een uur kost €55,-

Een losse les van 45 minuten kost €42,-

Tarieven leerlingen vanaf 21 jaar:

Een pakket van tien lessen van een uur kost €420,-

Een pakket van tien lessen van 45 minuten kost €315,-

Een losse les van een uur kost €55,-

Een losse les van 45 minuten kost €42

Tarieven van bandcoaching en dergelijke zijn afhankelijk van de specifieke situatie, neem hierover contact met me op..

Lesfrequentie:

Zowel regelmatige (wekelijks, tweewekelijks etc.) als niet-regelmatige of eenmalige lessen zijn mogelijk. Lesduur is in overleg.

Eventueel is het mogelijk om les aan huis te krijgen, tegen een meerprijs. Als je hierin geïnteresseerd bent, informeer naar de mogelijkheden. Ik kan lesgeven in het Nederlands (mijn moedertaal), Engels en Duits.

Voor verdere details, bel of email:

Frankwindemuller@gmail.com

06 12086380 

Of zie het kopje contact op deze site.

Als docent ben ik werkzaam aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Hier geef ik les in muziektheorie, solfège (gehoor training) en harmonie aan de piano aan studenten jazz en pop.

Maar daarnaast geef ik ook privé pianoles. Dit doe ik doorgaans in mijn werkruimte aan het transformatorplein in Arnhem.

Er is beperkt ruimte voor nieuwe leerlingen!

Hoe zien de lessen er uit?

In de pianolessen staat de leerling zelf centraal. Wat zijn je muzikale doelen, wat is je eigen smaak, wat zijn je sterke punten en waaraan moet nog gewerkt worden? Elke leerling is anders en heeft dus andere begeleiding nodig. De lessen zijn niet gebonden aan één stijl: Ik geef les in jazz, klassiek en pop, en alles wat zich daar tussenin bevindt. Beginners en gevorderden, jong en oud, iedereen kan zich aanmelden.

Improviseren en componeren,

zelf leren arrangeren van pop- en/of jazzmuziek,

jezelf of iemand anders begeleiden,

samen spelen, spelen in een band,

technische ontwikkeling,

noten lezen,

muziektheorie,

gehoortraining,

efficiënter studeren,

bijlessen piano of theorie voor conservatorium-studenten,

omgaan met speelangst,

jazz, pop, rock, blues,

bandcoaching....

Het kan allemaal langskomen. Uiteindelijk staat alles in dienst van het vinden van je persoonlijke muzikale pad. Als docent ben ik degene die overzicht heeft over je ontwikkeling, je doelen en hoe die te bereiken. Ik zal zoeken naar ondersteunend materiaal, je begeleiden bij het aanleren van de technieken, kennis en de ontwikkeling van muzikaliteit en de oren om tot je gewenste doelen te komen.

Naast de lessen kun je als leerling toegang krijgen tot een afgeschermd deel van deze website, waar je ondersteunend materiaal, (nieuwe bladmuziek, instructievideo's, technische oefeningen, theoretische uitleg en dergelijke) kan vinden. Dit alles kan een inspiratiebron zijn, of een manier om nog eens terug te lezen wat ik in een les heb verteld, of een ondersteuning bij het oefenen thuis.

Beginners maken spelenderwijs kennis met instrument en muziek, en alles wat daarbij komt kijken. Luisteren, improvisatie, notenschrift etcetera. Alles wordt vanuit een muzikale invalshoek aangepakt.

Bij gevorderden kijken we gezamenlijk naar de wensen en de aandachtspunten. Welke onderdelen gaan juist heel goed, en welke hebben meer aandacht nodig? In welke richting wil je je ontwikkelen, en wat is daar voor nodig?

Maar ook zeer specifieke wensen zijn welkom. Afgestudeerde klassieke pianisten die beter willen improviseren, of hun weg beter willen kennen in de jazz- of popmuziek, bijvoorbeeld ten behoeve van hun eigen lespraktijk. Pianisten die meer ontspanning in hun techniek wensen. Theorie en solfège lessen. Voorbereiding voor het toelatingsexamen voor het conservatorium. Een eenmalige lange bandcoaching, bijvoorbeeld voor een CD opname. In overleg kan ieder specifiek doel bekeken worden. Heb je een wens die hier niet tussen staat, bel of mail dan gewoon.

Mijn ervaring als docent:

onder andere:

  • Docent muziektheorie aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, vanaf augustus 2015 tot heden

  • Privé pianodocent van 2002 tot heden

  • Pianodocent aan de Jacobiberg (Arnhem),  2006 - 2016

  • Pianodocent aan de Rhythm & Groove Factory in Kleve (Duitsland) 2006 - 2015

  • Invalwerk op de Lindenberg in Nijmegen en het Kunstbedrijf in Arnhem

  • Bandcoaching op het Fontys Conservatorium in Tilburg 2015

Ik geef les op piano, maar ook les op andere toetsinstrumenten is desgewenst mogelijk, bijvoorbeeld Fender rhodes, (Hammond) orgel, andere keyboards.

Ik geef pianoles in Arnhem, in mijn eigen werkruimte. Desgewenst kan ik, tegen een meerprijs, ook bij je thuis langskomen, in Arnhem en omgeving. Bel of mail over de voorwaarden.

Afgeronde (relevante) opleidingen: 

Master of Music (M.M.), Jazzpiano en compositie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg). Docenten (selectie):  Jeroen van Vliet, Rembrandt Frerichs, Bert van den Brink, Harmen Fraanje. Bijvak klassiek piano: Frans van der Tak. Compositie: Jurjen van Geenen, Cees van den Bergh. Voor meer informatie zie 'Over Frank'

Pianoles

bottom of page